Horácký fotbalový klub Třebíč

Rozhovor se Samuelem Dušovským

Tentokrát jsme vyzpovídali nejmladšího člena A-týmu, čerstvě devatenáctiletého Samuela.

Jak hodnotíš podzimní část soutěže, ve které si co by nejmladší člen kádru dostal slušnou příležitost se ukázat?
Příležitostí jsem měl plno a to mě těší. Popravdě, před začátkem sezony bych nečekal, že budu dostávat na hřišti tolik času. Pomohla tomu určitě i široká marodka našeho týmu. Já jsem ale rád, že jsem mohl sbírat zkušenosti. Moje zápasová forma měla velké výkyvy. Ale z mého hlediska bych ji hodnotil spíše pozitivně. Z týmového hlediska se to už bohužel říct nedá. Musíme se dát všichni teď v pauze dohromady a skočit do další půlky sezony na 100%. Doufám, že příležitosti pořád budou a já se budu snažit , abych je využil na maximum a pomohl týmu a stále se zlepšoval.

V mistrovských utkání si hrával hlavně na kraji, ať už jako záložník, či obránce. V dorostu si zase hrál hlavně na postu středního tvořivého záložníka, byla to pro tebe velká změna? Kde se cítíš nejlépe?
Post středního záložníka v dorostu mě opravdu bavil, ale tam to bylo úplně něco jiného. Přechod do chlapů pro mě byla velká změna a pořád to ještě není uplně ono ,proto si myslím, že krajní záložník je pro mne prozatím vhodnější varianta, navíc mě to tam baví. Když jsem začínal, tak právě na kraji. Střední záložník zní taky dobře, ale nakonec je to stejně na trenérovi, ten ví, kde budu týmu nejprospěšnější.

V utkání s Bedřichovem si zaznamenal i svojí první trefu v mužské kategorii, můžeš nám ji popsat?
Drželi jsme delší dobu míč, soupeř byl zalezlý a tak jsme museli trpělivě dobývat. Po tom, co si obránci párkrát obehráli balon ,využil moment překvapení Adam Suchna a prudkou přízemní přihrávkou mě poslal do samostatného úniku, dost tomu pomohl Valis (Tomáš Válek) , který míč pustil a soupeř nestihl reagovat. Já jsem to naštěstí čekal a pak už jsem měl lehký úkol. Počkal jsem do poslední chvíle až golman půjde na zem a přestože si na míč sáhl ,tak i se štěstím skončil v bráně. Měl jsem z toho velkou radost, ale byl bych ještě raději, kdyby jsme brali všechny tři body.

Jak se v této době udržuješ v kondici?
Ze začátku to bylo složité, pak jsem se ale adaptoval a myslím,že jsem na tom kondičně lépe než před covidem. Chodím běhat i když ne tak často jak bych chtěl. Navíc mám možnost domácí posilovny, tak jsem i posiloval. Nejvíc mi asi dali tréninky 1na1 se Štěpánem Svobodou. A když jsem měl ještě čas a síly ,tak jsme si šel jen tak zastřílet na branku za barák.

Děkuji za tvuj čas a přeji hezké prožití Vánočních svátku.
Já děkuji tobě za možnost rozhovoru. Taky přeji krásné svátky.