Horácký fotbalový klub Třebíč

Rozhovor s Radkem Durdou

V létě si s A-týmem HFK absolvoval celou přípravu, nakonec si však strávil podzimní část v Náměšti nad Oslavou, můžeš nám o tom něco říct?
Po generálce kterou jsme sehráli jsem šel za trenérem a zeptal se jak to se mnou vidí. Cítil jsem, že se na hřiště moc nedostanu, tým kvalitně posílil a tak jsem nechtěl v 33 letech jezdit jen na výlety. Trenér mě chápal a dal svolení, že můžu hledat angažmá, že mě držet nebude. Za to jsem byl rád. V klidu jsme se domluvili. A v tu chvíli se zranil David Svoboda z Náměště a jelikož tam znám trenéra a spoustu kluků tak jsem se domluvil právě tam.

Vstřelil si 7 branek, patříš mezi nejlepší střelce krajského přeboru, z tohoto pohledu to byl pro tebe asi správný krok, že?
Začátek se nám ani mě osobně nevydařil, dostali jsme 5 gólů od Žirovnice, pak se štěstím vyhráli 1:0 ve Velmezu a prohráli 1:2 s Novou Vsí. Gol jsem dal až ve třetím kole a pak se to naštěstí protrhlo a začlo to tam padat a tým vyhrávat. Vyhovovalo mi to, že jsme hráli na 2 klasické útočníky a trenér mi našel místo, přece jenom už se nemůžu rychlostí rovnat s mladými kluky. Krok to byl určitě správný, měl jsem herní vytížení v kvalitním týmu s kvalitními tréninky.

Jak hodnotíš “zkrácenou” podzimní část?
Myslím, že postavení v tabulce odpovídá našim kvalitám. Mrzí mě, že se sezóna nedohrála, čekali nás teoreticky lehčí soupeři. Věřím tomu, že bychom ještě nějaké body uhráli.

Sledoval si i kluky z HFK?
Jasně, že sledoval. Pravidelně jsme se s klukama hecovali a psali si. Hlavně jsem sledoval jak se “daří” Láďovi Maletovi a hrozně mě to těšilo, protože po podzimu jsem si přebral cenu za vítěznou sázku (smích).

Prozradíš nám, jak vypadá tvá fotbalová budoucnost a tvé další kroky v bohaté kariéře?
Chci ještě hrát co to půjde. Jak dlouho a kde ještě uvidime.

Jak travis nouzový stav a jak se udržuješ ve formě?
Je to těžké, bez tréninku nejsem ten typ co bych chodil sám běhat. Teď se začíná rozvolňovat, tak doufám, že už začneme chodit na fotbal na umělku nebo do tělocvičny.

Jsi táta tří dětí, navíc jsou to všichni kluci, řekneš nám o nich více? Jdou ve šlépějích svého otce?
Staršímu Filipovi bude 10 a hraje hokej. Dvojčata David a Lukáš, těm bude 7 a taky chodí na hokej. Takže fotbal nikdo nehraje ale nevadí mi to, nejsem ten typ co by je nutil, aby dělali co já. Hlavně když budou sportovat a bude je to bavit.

Děkujeme za rozhovor a přejeme tobě i tvým synům krásné Vánoce a hlavně zdraví!