Horácký fotbalový klub Třebíč

Dorost: Těsná porážka v Bystřici

Bystřice nad Pernštejnem 1:0 (0:0) HFK Třebíč

Branka:
78‘ Maršálek

Sestava HFK:
Beneš – Pelán (82‘ Šidlo), Bulíček, Richtr, Krčál – Kopeček, Maule – Dvořák, Podhrázský, Havlena (K) – Nguyen (50‘ Novotný),

V prvním poločase se hrál pohledný fotbal z obou stran, hosté měli o něco více ze hry a více příležitostí. V největší šanci hostí byl Nguyen, který ale svůj nájezd z boku nevyužil gólem. Hrozili i domácí, a i ti nevyužili nájezd na Beneše. Druhý poločas byl jednoznačně pod taktovkou hostů. Nejprve nevyužil samostatný nájezd Nguyen, který se přitom navíc zranil a musel střídat. Z dalších šancí se dá vypíchnout závar po rohu, kde si asi 5 hráčů dávalo přednost před prázdnou bránou nebo samostatný nájezd Podhrázského. Hosté nevyužili i další šance, a tak platilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Ojedinělou šanci domácích v druhém poločase proměnil v 78‘ Maršálek – 1:0. Hosté na konci vrhli všechny síly do útoku, ale nebylo jim souzeno.

Hodnocení trenéra Válka:
Skvělý kombinační a útočný fotbal z naší strany. Po minulém zápase jsme si řekli, že se musíme více tlačit do koncovky a musíme být nebezpeční. To se nám do puntíku povedlo, ale nebyli jsme přesní. Po zápase zavládlo obrovské zklamání, kluci si zasloužili jednoznačně vyhrát. Je to pro ně důležitá lekce, zase je na čem pracovat. V sobotu v 10:00 za nemocnicí přivítáme tým Vrchoviny, čeká nás silný soupeř, ale musíme prolomit čekání na body. Přijďte nás podpořit.