Horácký fotbalový klub Třebíč

Dorost: Sérii dvou výher v řadě utnul Velký Beranov

TJ Velký Beranov 1975 4:2 (1:1) HFK Třebíč

Branky:
17‘ Sekan (p), 45‘ Staněk, 79‘ Šefčík, 81‘ Pánek – 5‘ Kopeček, 49‘ Podhrázský

ŽK: 50‘ Krčál

Sestava HFK:
Beneš – Dvořák, Podhrázský (84‘ Puklický), Bulíček, Krčál – Procházka, Kopeček, Maule, Novotný (76‘ Tvarůžek) – Havlena (K), Švehla (46‘ Šidlo)

Domácím se první dva zápasy vůbec nepovedly, hostům naopak. Zápas tedy měl jasného papírového favorita. Od úvodních minut bylo však jasné, že to nebude pro hosty lehký zápas. Nehráli svou hru a domácí jim nic nedarovali. V 5‘ minutě po jedné z mnoha povedených individuálních průniků otevřel skóre Kopeček – 0:1. Domácí však v 17‘ minutě srovnali ze zbytečné penalty – 1:1. V druhém poločase se za hosty prosadil pouze Podhrázský dalekonosnou „střelou“, kterou však měl domácí gólman chytit. Domácí trestali 2x chybu v rozehrávce HFK a zmar hostů dokonal individuálním průnikem přes 3 hráče Pánek – 4:2.

Hodnocení trenéra Válka:
Minimálně 5x jsem klukům zdůrazňoval, že nesmíme zápas podcenit, ale k jistému podcenění v hlavách určitě došlo, to se v tomto věku může stát. Více mě mrzí, že jsme nehráli svou hru, když už jsme se o to pokusili, tak nám to nevycházelo. A také mě hodně mrzí, že jsme kvalitou a nasazením nepředčili domácí. Měli jsme tam spoustu nevynucených chyb a ztracených míčů: nepřesné nahrávky, zbrklost, špatné zpracování. Domácím patří uznání, s takovými výkony určitě budou tabulkou stoupat.