Horácký fotbalový klub Třebíč

Muži: Přestřelka v Žirovnici

Slavoj Žirovnice – HFK Třebíč 5:6 (2:3)

Sestava HFK:
Duba – Hrbáček, Florián, Karásek, Uličný (89´ Kovář) – Ošmera (90´ Staněk), Votoupal, Hrobař, Bence, Maleta (74´ Suchna) – Válek (24´ Dušovský, 60´ Sáček).

Branky:
5´ Kučera, 9´ Maleta, 12´ Bence, 15´ Karásek, 33´ Hřebecký, 55´ Vodáček p.k., 56´ a 67´ Hrobař, 78´ Cajz, 83´ Kučera, 87´ Ošmera.

Zápas který si užili hráči, hodně diváci a protrpěli oba trenéři. Už v páté minutě proletěl roh domácích až na zadní tyč, kde byl volný Kučera, který nezaváhal. Pak přišla snová pětiminutovka HFK: Ošmera pronikl do velkého vápna, přistrčil Maletovi a ten kolem brankáře vyrovnal, aby krátce poté prchnul domácí obraně, načechral míč na Benceho, který z voleje poslal poprvé HFK do vedení, vzápětí domácí po rohu Ošmery jen přihlíželi hlavičce Karáska 1:3. Následně mohli navýšit vedení Ošmera a Hrobař, ale sami před brankářem minuli branku, nebo ten stačil jejich střelu vyrazit. A přišel trest, opět nepohlídaný roh a do šaten se šlo za jednobrankového vedení hostů, když ještě v závěru poločasu se skvělým zákrokem proti vyrovnání postavil Duba. Vedení ve druhém polačase vydrželo jen deset minut, Hrbáček nedovoleně zastavil Cajze a Vodáček z penalty vyrovnal. Potom však dvakrát napřáhl z dálky Hrobař a znovu z toho bylo dvoubrankové vedení, které znovu nevydrželo. Jindřichohradecký expres Cajz už poněkolikáté prchnul obraně a kolem Duby snížil. To odstarvovalo závěrečný nápor domácích, který končil vyrovnáním Kučery, z polotočky trefil šibenici. Když už se zdálo, že se bude opakovat divoká remíza 5:5 z jara 2019, tak Hrobař vysunul za domácí obranu Ošmeru a ten nadvakrát překonal domácího brankáře. Domácím už čas na vyrovnání nezbyl.